Nyt se tie on vihdoin auennut!!!! Menin tänään ekaa kertaa uutta moottoritietä töihin ja kyllä oli mukavaa ;). Tosin joku siinä edelleen mättää koska se tie oli edelleen ruuhkainen. Ei tietysti lähellekkään niin ruuhkainen kuin ennen mutta kyllä niin että reilusti alle 80 mentiin ja ihan jonossa molemmilla kaistoilla. Vaan en valita, pääasia on että lähdin viittä minuttia myöhemmin töihin ja olin silti ajoissa paikalla vaikka sain tapella auton kanssa lähtiessä.

Auto on alkanut temppuilla nyt pakkasilla. Alkuun jäätyi vain kuljettajan puoleisen oven lukko, oli pakko kömpiä sisään viereiseltä paikalta ja avata ovi sisäpuolelta. Eilen kun lähdin töistä, olikin jäätynyt koko ovi. Otti aikalailla pattiin kun kömmin viereiseltä penkiltä sisään, laitoin auton käyntiin ja koitin avata kuljettajan ovea että pääsisin harjaamaan lumet pois. Ei auennut, ei vaikka kuinka rynkytin. Eipä siinä muuta kuin taas vaihdekepin yli ja toiselta puolen ulos. Ja sitten taas sisään....

Mutta kivoin juttu tapahtui kotimatkalla. Moottoritiellä alkoi yllättäen kuulua vähän outoa ääntä ja tajusin että ovihan se siinä aukeaa. Samantien se lähtikin aukeamaan jo ihan kunnolla ja pidin sitä kädellä kiinni kunnes pääsin tien reunaan.

On sekin outoa mitä kaikkea tyhmää mielessä liikkuu. Ensinäkin olin ihan varma että se ovi aukeaa ellen pidä siitä kiinni. Eipä se tietenkään mihinkään olisi oikeasti edes päässyt aukeamaan kun ajoviima painaa toiseen suuntaan. Toinen ajatus oli se, ettei moottoritielle saa pysähtyä ja että mun pitää pitää siitä ovesta kiinni seuraavaan liittymään asti että pääsen johonkin pienemmälle tielle. Onneksi sentään tajusin pysähtyä tien sivuun. Sillä kohtaa oli kumminkin ihan katuvalotkin niin että tuskimpa siitä nyt sen kummempaa vaaraa aiheutui.

Mutta ovi oli taas jäässä tänä aamuna, tosin sain sen lopulta rymäytettyä auki. Ja sitten se oli taas jäässä kun lähdin töistä. Menin käymään vanhempien luona, enkä vielä niiden pihassakaan saanut sitä auki. Onneksi pikkusisko tuli juuri samaan aikaan poikakaverinsa kanssa pihaan ja poikkis sitten sai sen auki. Mitähän tapahtuu huomenna.. En ainakaan uskalla enää niin lähteä matkaan että olen sitä tuloksetta koittanut ryskyttää, en halua että se taas aukeaa kesken matkan. Pitää kai soittaa sitten miehelle että tuutko avaamaan autonovea..