Ilmeni pienoinen (tai oikeastaan aika jättimäinen) ongelma hääpuvun kanssa. Käytiin lauantaina sovittelemassa niitä ja olen ihan liian pieni. Ihan liian. En tajua. Olin kuvitellut että niitä pukuja on suunnilleen joka kokoa ja niistä sitten valitaan. Mutta ehei. Koko kaupasta (joka oli siis iso kauppa) löytyi ehkä viisi mun kokoistani pukua ja niistäkin yksi paljastui sovituksessa ihan liian isoksi. Kaikki sopivat olivat vuokrapukuja ja niistä ainoastaan kaksi edes mitenkuten kauniita. Uusissa puvuissa ei ollut YHTÄKÄÄN mun kokoani!!! En nyt sentään niin pieni ole. Ihan normaalin pieni. Käytän ihan normaaleja koon 34 vaatteita joita löytyy kaikista kaupoista ihan runsain määrin. Vai onko se muka sitten niin että käytän kunnon teinivaatteita???? En kyllä voi uskoa.

No, nyt on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. (Tai kolme.) Joko tilaan sen puvun kiinasta, saisi suomen vuokrahinnalla ja oikeastaan vielä halvemmalla koska noita vuokrapukuja pitäisi kuitenkin lyhentää mulle ja se maksaa. Riskinä on tietenkin se että puku ei tule tai että se on jotenkin pahasti vääränlainen. Toinen vaihtoehto on lähteä Tallinnasta ostamaan koska siellä on nähtävästi enemmän pieniä pukuja (koska virolaiset on keskimäärin aika laihoja) ja aika halvalla. Silti kalliimmalla kuin kiinasta tilattuna. Plus tietenkin matka maksaa ja jos lähtee vartavasten hääpukuja sovittelemaan niin varmaan olisi kunniallista maksaa myös makutuomarin matka. Ja riskinä se, ettei sitä pukua kuitenkaan löydy ja koko matka menee ihan hukkaan.

Kolmas vaihtoehto on pyytää äitiä ompelemaan ihan konstailematon perusmekko tai tilata joku valkoinen mekko ellokselta.

En kyllä tiedä. Melkein kallistun sen nettitilauksen puoleen. Voihan sitä pukua sitten korjailla jos on vääränlainen ja visalla kun maksaa niin luottokunta hoitaa ellei sitä ikinä tule...