Äiti koittaa paisuttaa meidän häitä. Alan olla jo ihan hukassa, ei olisi varmaan pitänyt ryhtyä koko hommaan vaan mennä salaa naimisiin ja kutsua pelkät kaksi todistajaa kuten olin alun perin (siis jo monta vuotta sitten) suunnitellut... Äidin mielestä sinne pitäisi siis kutsua myöskin mun kummini sekä yksi äidin siskoista. Sen kyseisen tädin kyllä kieltämättä itsekin haluaisin, kun täti on nuori ja ollut aika paljon osallisena ja tukena etenkin meidän suhteen alkuaikoina. Mutta sitten taas.. Äidillä on kolme siskoa ja yksi veli, joka asuu ulkomailla. Yksi siskoista on pappi ja jos toinenkin vielä kutsuttaisiin, miltä tuntuisi kolmannesta siskosta, joka siis jäisi kutsumatta. Mua ei ainakaan paljon lohduttaisi se että myös veli jäisi kutsumatta koska asuu toisessa maassa. Ja sitten taas jos kolmannen siskon kutsuisi, pitäisi kutsua myös kaikki isän siskot ja veljet, joita on lapset ja puolisot mukaan luettuina yhteensä yli 20 henkeä. Ei sössön sössö. Ja kummejeni kanssa en ole koskaan ollut erityisen läheinen. Mutta äidin mukaan heille olisi luultavasti tärkeää päästä mukaan.

Uusin ajatus on nyt se, että karsittaisiin kirkosta pois kaikki ne, joita ei erityisesti haluta sinne. Ja sitten pidettäisiin kesällä erikseen jonkinlaiset pippalot kaikille muille esim. meidän mökillä. Sinne voisi sitten kutsua kaikki sukulaiset ja kaverit ym. Ja ehkä, EHKÄ, voisin lyhennyttää sen mekkoni säärimittaiseksi sen kirkkotilaisuuden jälkeen ja pitää sitten noissa mökkibileissä. (Mulla on siis suunnitelmana joka tapauksessa että jos se nyt jotenkin helposti onnistuisi, niin lyhennyttäisi sitä mekkoa jälkeenpäin ja laittaisi esim. punaiset nauhat selkään, niin että sitä voisi käyttää ikäänkuin tavallisena juhlamekkona myöhemmin.. Ei menisi hukkaan...)

Mutta saa nyt nähdä miten tässä käy. Mieskin on jotenkin outo, viimeksi kun puhuttiin tästä (siitä että äiti haluaa paisuttaa juhlia), rupesi tiukkaamaan että enkö muka halua isoja häitä ja miksi en halua. Ikäänkuin itse haluaisi. Mutta toisaalta mies on myös sanonut ettei oikein kehtaa kutsua kaukaisempia sukulaisiaan, koska se tuntuu vähän naurettavalta (ajattelin itse ihan samaa..) "ai sulla on taas häät"...

Ainiin. Veli oli kuulemma ollut ihan varma että olen raskaana kun kuuli tästä jutusta. Eikä varmaan ole ainut, etenkin kun meillä on se kämppähommakin työn alla... No, en ole.